Natuurlijke Verf
Wandafwerking
Isolatie
Hout & Bamboe
Duurzame Vloeren
Montage & Gereedschap
Meer weten?
Stroom Besparen
Gas Besparen
Water Besparen
Verlichting
Installatie
Meten
Energiebespaarbox
Bewaren & Meenemen
Koken & Tafelen
Woonaccessoires
Schoonmaakmiddelen
Huishouden
DIY Huishouden
Tuinieren & Moestuin
Tuindecoratie
Tuingereedschap
Dieren
Ongedierte
Lichaam
Haar
Gezicht
Mond
Spa & Wellness
DIY Verzorging
Baby
Verzorging Kind
Eten & Drinken
School
Speelgoed
Knutselen & Tekenen
Slapen
Onderweg
Facilitair
Papier & Schrijfwaren
Kantoorartikelen
Hobby
Aanbiedingen
Cadeaus
Relatiegeschenken
Schrijf een review
Een radiator verwarmt de koude lucht in de kamer. De lucht stijgt op terwijl de koudere lucht naar beneden valt. Met de radiatorventilator meet je de warmte van de radiator en vergroot je de luchtstroom dusdanig zodat er meer warmte aan de ruimte wordt afgeven. Besparingen van 15 tot 20% met uitschieters naar 30% op de hoeveelheid gas voor het verwarmen van het huis is een reëel verwachtingspatroon. De geruisloze radiatorventilator geschikt voor radiatoren en convectoren is in een handomdraai te plaatsen. Hoe werkt een radiator? Bestaande radiatoren stralen warmte uit en verwarmen de lucht die langs de platen en ribben van de verwarming stroomt. Deze lucht wordt verwarmd en zet uit. Omdat deze lucht lichter is dan de koudere aanwezige lucht in de ruimte, stijgt de warme lucht op. Dit principe wordt convectie genoemd. Zo onstaat er luchtcirculatie in de ruimte. Tijdens het opstijgen van de warmere lucht wordt de warmte afgegeven, koelt af en daalt weer vervolgens, wordt weer opgewarmd en stijgt weer op. Het proces herhaalt zich. Op deze manier verwarmt het warme water dat door de radiatoren/convectoren (warmte-uitwissellaars) stroomt de ruimte. Dit natuurkundige proces van het opstijgen van de warme lucht gaat met een bepaalde snelheid, mede afhankelijk van het verschil in temperatuur tussen de verwarmde lucht door de radiator en de temperatuur van de lucht rondom de radiator. Met een radiatorventilator zorg je voor een vergroting van de luchtstroom. De sneller ciculerende warmte schakelt de thermostaat eerder uit zodat er in verhouding minder energie worden verbruikt. De montage is simpel en eenvoudig, je kunt de radiatorventilator makkelijk zelf installeren. Voor optimaal effect en besparing adviseren wij 2/3 van de lengte van de radiatoren in de huiskamer/keuken uit te voeren met radiatorventilatoren. De meegeleverde sensor De sensor reageert op het gedrag van de radiator en volgt de temperatuur van de radiator. De sensoren van de radiatorventilator schakelen de ventilatoren uit bij de gewenste ruimte of kamer -temperatuur, zodat het effect snel intreed en ook maximaal de warmte uit de radiator haalt. Met de ingebouwde modulator gaan de ventilatoren harder en zachter en op en af met de temperatuur, zodat deze zachtjes begint te ventileren en eindigt.
Hoe werkt de radiatorventilator? De radiatorventilator blaast de lucht sneller langs de radiator. Hierdoor stroomt er meer koelere lucht langs de radiator in vergelijk met de beschreven natuurlijke convectie. De warmte uitwisseling met de lucht in de ruimte neemt aanmerkelijk toe, in verhouding zelfs meer bij de lagere temperaturen. De radiatorventilator staat al aan bij ongeveer 24.3°C en af bij 25.4°C. Dit betekent dat vrijwel direct de warmte uitwisseling wordt gestimuleerd ook wanneer de natuurlijke convectie gering is, wat ook weer positief bijdraagt. Het elektrisch verbruik van de radiatorventilator en de adapter is minimaal en zal maximaal 1 kWh per jaar zijn. Hoe lang gaat de radiatorventilator mee? Wij geven 2 jaar lang garantie op alle radiator ventilatoren van Bespaartopper. Echter zijn ze ontworpen om nog veel langer mee te gaan. Alle componenten zijn ontwikkeld met een minimale levensduur van 50.000 uur. Dit betekent als de radiatorventilatoren 50% in continue gebruik is, de radiatorventilatoren 11,5 jaar lang meegaan. De Bespaartopper radiatorventilatoren hebben een stekker in het stopcontact, verbruikt dit niet veel stroom? De radiatorventilatoren verbruiken ongeveer 1 kWh per jaar. Dit komt neer op zo’n € 0,25 per ventilator per jaar. Dit is te verwaarlozen tegenover de opbrengsten. Hoe stil zijn de radiatorventilatoren? Super stil, onder 20 dB. Om even een beeld te geven hoeveel dit is: een tikkende klok maakt 30 dB aan geluid. Het vallen van een boomblad is 10 dB. De radiatorventilatoren worden in geen enkele situatie als storend ervaren.
Warmte in het huis houden door tochtgaten tussen raam en muur op te vullen. Hiermee bespaart u energie op huisverwarming.
Warmteverlies bij uw ramen tot wel 50% verminderen door deze folie strak tegen uw kozijn te plakken aan de binnenkant. Veel goedkoper dan dubbelglas en toch besparen op de energie voor huisverwarming.
Witte aluminium dorpelstrip met een veersysteem. Makkelijk in te korten tot de gewenste maat en is zelfklevend.
Warmteverlies bij de ramen tot wel 50% verminderen door deze folie strak op uw kozijn te plakken aan de binnenkant. Veel goedkoper dan dubbelglas en toch besparen op de energie voor verwarming.
Warmte in het huis houden door tochtgaten tussen vloer en deur op te vullen. Hiermee bespaart u energie op huisverwarming.