Wat kan je met bokashi-sap doen?
Bokashi-sap is een voedingszuur dat zeer rijk is aan allerlei nuttige stoffen voor planten. Je kunt het dus goed als plantenvoeding voor je binnen- en buitenplante ngebruiken. Het is zeer belangrijk om dit te verdunnen met 100 delen water, anders ‘verbranden’ de plantenwortels! Het sap is het meest effectief als het net getapt is. Heb je te veel sap voor je planten? Gebruik het dan onverdund als natuurlijke reiniger/ontstopper voor de afvoer van wasbakken en toilet.
Wat kan je met de bokashi doen?
De bokashi zelf kun je verwerken in de bodem door een geultje of gat van ongeveer 10 cm diep te graven en de bokashi daarin te scheppen. Je kunt 1 kg bokashi per 1 m2 rekenen. In een voedingsarme grond kun je tot 2 kg per m2 verwerken. Zorg ervoor dat de bokashi onder een laagje grond ligt en twee weken de tijd krijgt om te verteren, voordat je er iets in zaait of plant. Doe je dit te vroeg, dan heb je kans dat de zaadjes of plantenwortels ook nog gaan fermenteren. Bij warmer weer verteert de bokashi sneller dan bij koud weer.
Wat kan je met bokashi-sap doen?
Bokashi-sap is een voedingszuur dat zeer rijk is aan allerlei nuttige stoffen voor planten. Je kunt het dus goed als plantenvoeding voor je binnen- en buitenplante ngebruiken. Het is zeer belangrijk om dit te verdunnen met 100 delen water, anders ‘verbranden’ de plantenwortels! Het sap is het meest effectief als het net getapt is. Heb je te veel sap voor je planten? Gebruik het dan onverdund als natuurlijke reiniger/ontstopper voor de afvoer van wasbakken en toilet.
Wat kan je met de bokashi doen?
De bokashi zelf kun je verwerken in de bodem door een geultje of gat van ongeveer 10 cm diep te graven en de bokashi daarin te scheppen. Je kunt 1 kg bokashi per 1 m2 rekenen. In een voedingsarme grond kun je tot 2 kg per m2 verwerken. Zorg ervoor dat de bokashi onder een laagje grond ligt en twee weken de tijd krijgt om te verteren, voordat je er iets in zaait of plant. Doe je dit te vroeg, dan heb je kans dat de zaadjes of plantenwortels ook nog gaan fermenteren. Bij warmer weer verteert de bokashi sneller dan bij koud weer.