Aan de slag met je eigen moestuin
In maart stijgen de temperaturen en laat de zon zich steeds meer zien. Tijd om te zaaien! Let wel goed op de weersvoorspelling, want maart roert zijn staart. Zaai je in de volle grond, dan moet je deze afdekken als het gaat vriezen. Binnen zaaien heeft veel voordelen. Je kunt bijvoorbeeld eerder oogsten. Ook groeien je plantjes gelijkmatiger als je de zaden binnen laat ontkiemen. Je kunt de mooiste kiemplantjes uitzoeken en ze buiten laten afharden voordat je ze in de volle grond plant. Geef je kweekbakjes een label waarop je het soort gewas en de zaaidatum noteert.
Wat kun je zaaien in maart?
Voor sommige groenten en kruiden moet je nog even geduld hebben, maar vanaf maart kun je al ontzettend veel gewassen zaaien.
Buiten in de volle grond zaai je onder andere spinazie, snijbiet, radijs, spruitjes, rode biet, wortels, uien, doperwten, peultjes, prei, rucola en sla. Gewassen die je alvast binnen kunt laten ontkiemen zijn bijvoorbeeld tomaat, broccoli, pepers, paprika, andijvie, aubergine, koolsoortenen kruiden zoals peterselie, bieslook, tijm en selderij.
Aan de slag met je eigen moestuin
In maart stijgen de temperaturen en laat de zon zich steeds meer zien. Tijd om te zaaien! Let wel goed op de weersvoorspelling, want maart roert zijn staart. Zaai je in de volle grond, dan moet je deze afdekken als het gaat vriezen. Binnen zaaien heeft veel voordelen. Je kunt bijvoorbeeld eerder oogsten. Ook groeien je plantjes gelijkmatiger als je de zaden binnen laat ontkiemen. Je kunt de mooiste kiemplantjes uitzoeken en ze buiten laten afharden voordat je ze in de volle grond plant. Geef je kweekbakjes een label waarop je het soort gewas en de zaaidatum noteert.
Wat kun je zaaien in maart?
Voor sommige groenten en kruiden moet je nog even geduld hebben, maar vanaf maart kun je al ontzettend veel gewassen zaaien.
Buiten in de volle grond zaai je onder andere spinazie, snijbiet, radijs, spruitjes, rode biet, wortels, uien, doperwten, peultjes, prei, rucola en sla. Gewassen die je alvast binnen kunt laten ontkiemen zijn bijvoorbeeld tomaat, broccoli, pepers, paprika, andijvie, aubergine, koolsoortenen kruiden zoals peterselie, bieslook, tijm en selderij.