Artikelnummer: 9789082954302
Bekijk alles van Boekhuis >
Bekijk meer: Kookboeken >
Boek - Circular Chefs - Freke van Nimwegen & Nadine Maarhuis
Circular Chefs delen klimaatvriendelijke recepten in gelijknamig kookboek . Vaker de fiets pakken, korter douchen, minder vliegen; allemaal bekende manieren om je impact op het milieu te verkleinen. Maar wist je dat een derde van alle klimaatbelasting veroorzaakt wordt door wat we eten en drinken? Met Circular Chefs ontdek én proef je hoe je jouw food footprint zo laag mogelijk houdt. Zonder concessies te doen aan de smaak! Aan de hand van vijf principes nemen we je mee in de verschillende aspecten van circulair koken. Denk aan vegan gerechten met groente van het seizoen, mannetjesvlees, van schil tot pit koken en conserveren om niets te verspillen.
De vijf principes:
- Kies voor plantaardig
- Kies voor het onbeminde
- Geniet van schil tot pit en van kop tot staart
- Conserveer wat je over hebt
- Circulair binnen en buiten de keuken
Waar ons eerste kookboek Instock Cooking vooral focuste op minder verspillen, gaan we met Circular Chefs een stapje verder. We leren je circulair, oftewel klimaatvriendelijk, koken!
Auteurs: Freke van Nimwegen & Nadine Maarhuis
Met recepten van: Joris Bijdendijk, Vince Bouchier, Rudolf Brand, Lucas Jeffries, Samuel Levie, Freek van Noortwijk, Sil Peppelenbosch, Nel Schellekens, Sven van der Spek, Estée Strooker, Merel Wildschut en meer.
Artikelomschrijving
|
Boek - Circular Chefs
|
Artikelnummer
|
9789082954302
|
Land van herkomst
|
Nederland
|
Een hap in de juiste richting
Het kookboek staat boordevol tips en recepten die bedoeld zijn om jou te helpen bij het minimaliseren van jouw impact op de aarde. En dat is hard nodig, want wist je dat een derde van alle klimaatbelasting wordt veroorzaakt door wat we eten? Circular Chefs laat zien hoe je waanzinnig lekkere gerechten op tafel kunt zetten waarmee je tegelijkertijd jouw food-voetadruk verkleint. Van het kiezen van de juiste producten, tot het toepassen van de verschillende technieken die er zijn om deze producten zo optimaal mogelijk te kunnen benutten. Met Circular Chefs zet je een hap in de juiste richting!
De vijf principes van circulair koken
Aan de hand van vijf principes word je meegenomen in de wereld van de circulaire keuken. De eerste twee principes staan in het teken van jouw boodschappenlijstje, want het begint allemaal bij het kiezen van de ingrediënten. In het boek staan verschillende plantaardige recepten, maar daarnaast kom je ook manieren tegen om onpopulaire dieren als mannetjesvlees en bijvangst klaar te maken. Principes drie en vier gaan over het optimaal benutten van je ingrediënten. Bijvoorbeeld door van schil tot pit en van kop tot staart te koken. Alles wat je tóch nog overhoudt, leer je vervolgens te conserveren. Zo verspil je niets meer. En principe vijf? Daarin staan alle overige aspecten die je binnen en buiten de keuken kan toepassen voor een eco-positief leven.
Ode aan de pioniers
Naast het doel om zoveel mogelijk mensen bekend te maken met deze klimaatvriendelijke manier van koken, is Circular Chefs tevens een ode aan al die pionierende chefs die het goede voorbeeld geven. "Wij zijn ontzettend blij en dankbaar dat niet alleen de Instock chefs Lucas Jeffries, Vince Bouchier en Sven van der Spek hun recepten deelden, maar dat ook bekende namen zoals Joris Bijdendijk, Nel Schellekens en Samuel Levie een waardevolle bijdrage wilden leveren", aldus Freke van Nimwegen, mede-oprichter van Instock. "Op deze manier geven zij niet alleen inspiratie binnen de horeca, maar moedigen ze ook de thuiskoks aan om circulair aan de slag
te gaan."