Bokashi - Design keukenemmer - 9,6L - Set van 2

Merk: EM Agriton

Met deze mooie gft-emmer maakt U eenvoudig eigen plantenvoeding door het afval te fermenteren en hij misstaat zeker niet in de keuken


Totaal per set:
2 emmers

Zakelijk afnemer? Meld je aan voor de groothandel: www.eco-bouwers.nl
Maak een keuze
Aantal

Vergeet niet de starter mee te bestellen !!

Gratis verzonden!

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Nederland
Land van herkomst: Nederland

Bekijk hier meer producten van het merk EM Agriton
EM Agriton logo
Artikelnummer: 380073322078

Bekijk alles van EM Agriton >
Bekijk meer: Fermenteren >

Fermenteren in plaats van compost maken!
Met de Bokashi keukenemmer fermenteer je eigen keukenafval in huis. Door keukenafval te mengen met een beetje Bokashi-starter (dat te koop is) ontstaat er waardevol organisch materiaal. De toegevoegde Effectieve Micro-organismen in de Bokashi-starter zorgen ervoor dat de aanwezige verse GFT-afval gaat fermenteren en dus niet gaat rotten.

Afmetingen van de emmer: 34*24*24 cm

Hoe deze keukenemmer gebruiken
Je kan zelf GFT-Bokashi maken van kleingemaakt keukenafval en iedere andere soort plantenresten. Bij een goede fermentatie krijgen rotting en stank geen kans.

Bereiding:

  1. Snij GFT-afval in kleine stukjes.
  2. Verdeel een kleine hoeveelheid Bokashi-starter op de bodem van de keukenemmer.
  3. Breng een laag van verse GFT-afval in de emmer.
  4. Verdeel opnieuw een kleine hoeveelheid Bokashi-starter op de GFT-afval.
  5. Druk de GFT-afval aan.
  6. Sluit de Bokashi-keukenemmer goed af met het deksel.
  7. Herhaal dit proces tot de emmer vol is.
  8. Tap dagelijks het verzamelde sap af. Dit sap kan gebruikt worden als plantenvoeding voor kamer- en tuinplanten. Verdun het Bokashi-sap met 100 delen water.
  9. Laat de GFT 1-2 weken in de Bokashi keukenemmer fermenteren.
  10. De GFT-Bokashi is klaar wanneer het een zoetzure geur heeft.
  11. Deze kan nu rechtstreeks worden ingewerkt in de bodem van de tuin of opgeslagen worden bij de overige compost, om later in te werken.
  12. Praktisch gebruik van GFT-Bokashi staat verder in deze brochure.


Waarde van GFT-Bokashi

In tegenstelling tot gewone compost blijft in GFT-Bokashi de energie bewaard.

Bokashi zorgt voor een:

  • Goede voeding voor het bodemleven.
  • Ontgiftende werking op de bodem.
  • Goed leefmilieu voor micro-organismen.
  • Snellere beschikbaarheid van de opneembare voedingsstoffen voor de plant.


De Effectieve Micro-organismen die in de Bokashi aanwezig zijn, zorgen voor:

  • De productie van allerlei belangrijke bioactieve stoffen, zoals enzymen, natuurlijke antibiotica en groeihormonen, vitaminen en antioxidanten.
  • Een verschuiving naar een opbouwende ziekte onderdrukkende bodem.
  • Een grotere microbiële diversiteit en activiteit.

Waarom fermenteren i.p.v. composteren?
Mits goed gedaan:
- Ideaal voor Eco-Mensen met een kleine tuin, terras, daktuin of balkon.
- Geen schimmelontwikkeling.
- Geen ongewenste uitzaaiing van zaden.
- Zelfs hardnekkige plantenwortels kunnen niet opnieuw wortel slaan (bijv. Zevenblad oftewel Aegopodium podagraria).

De praktische set van 2 bevat twee composteer emmers tegelijk: terwijl de volle Bokashi minstens 14 dagen "rust", zet u de tweede in werking.
 
 
Omvang van de levering:
 
2 x Bokashi container
Starter moet apart besteld worden (600 g gedurende ca. 2 maanden)
Maatbeker
Instructies.
 
Materiaal: PP, licht grijs.
Afmetingen: ca. 32/26/38 cm (BxLxH)
Inhoud: 18 l
 
Keuken bokashi wordt gemaakt van kleine stukjes keukenafval in de speciale Bokashi-emmer. Het organisch keukenafval wordt zoals gewoonlijk opgevangen in de emmer in de keuken, na elke toevoeging besproeid met een beetje EM (Effectieve Micro-organismen) verdunning en altijd bestrooid met een vleugje keramisch poeder. Ongeveer om de twee dagen doe je het afval in de Bokashi-emmer en druk je het stevig samen. Zolang de emmer niet helemaal vol is, wordt de inhoud van de Bokashi-emmer met een zandzak verzwaard en afgedekt (een schep zand in een plastic boodschappentas), zodat de fermentatie zo min mogelijk door zuurstof wordt beïnvloed.

Productspecificaties Bokashi - Design keukenemmer - 9,6L - Set van 2 - Design Wit

Artikelomschrijving Bokashi - Design keukenemmer - 9,6L - Set van 2
Artikelnummer 380073322078
Uitvoering Design Wit
Totaal per set 2 emmers
Land van herkomst Nederland

Digitale brochure5.pdf

BOKASHI

Wat is bokashi?
Bokashi is het Japans woord voor 'goed gefermenteerd organisch materiaal'. De organische resten worden luchtdicht gefermenteerd voor een optimaal fermentatieproces waarbij nuttige stofwisselingsproducten van micro-organisme ontstaan.
Dankzij Bokashi, maak je van je eigen organische resten een optimale bodemverbeteraar.

Waarom Bokashi?
Traditioneel gebruikt men in Japan Bokashi om de microbiële diversiteit in de bodem te verhogen en planten te voorzien van bioactieve voedingsstoffen, zoals natuurlijke antibiotica en groeihormonen, vitamines en aminozuren.
Planten krijgen zo meer essentiële energie en een grotere weerbaarheid tegen schadelijke bacteriën en schimmels.
De neutrale micro-organismen die in een ziekteverwekkende bodem eerst kozen voor de, tot dan toe, overheersende schadelijke micro-organismen, zullen zich nu aansluiten bij de effectieve micro-organismen van EM. Een ziekte- verwekkende bodem wordt zo een ziekte-onderdrukkende bodem.

Hoe maak ik Bokashi?
Je kan zelf GFT-Bokashi maken van kleingemaakte keukenresten en plantenresten.
Start op de bodem van de bokashi emmer met wat bokashi starter te verdelen. Breng je resten altijd in kleine stukjes in de bokashi emmer en druk goed aan. Na iedere laag resten, voeg je nog een kleine hoeveelheid bokashi-starter.
Nadat de keukenemmer vol is, laat je die 2 weken goed afgesloten fermenteren.
Tap dagelijks het bokashi-sap af, dit kan verdund worden 1/100 bij het gietwater of gewoon in de afvoer ter reiniging worden gegoten.
Na 2 weken is de bokashi klaar en kan die in de grond worden ingewerkt.

Hoe weet ik of de Bokashi goed gelukt is?
Na 2 weken mag de inhoud van de Bokashi-emmer verwerkt worden in de tuin. Bij openen bemerk je een zoet zure geur. In sommige gevallen bemerk je ook een soort 'schimmel' op de bovenkant van de resten.
Als de Bokashi onaangenaam ruikt, dan liep het fermentatie proces niet helemaal naar wens.

De Bokashi is klaar, wat kan ik daar nu mee doen?
De gefermenteerde resten kunnen het best in de grond worden ingewerkt. Breng de resten in een putje of een geul in de grond, en bedek af met een kleine hoeveelheid aarde. Op die manier werkt het fermentatieproces verder wat zeer gunstig is voor de bodem.
Vermeng je Bokashi (gefermenteerde resten) in de composthoop. Het grote aantal Effecteive Micro-organismen uit de Bokashi, komen de verwerking van de totale composthoop ten goede.
Bij vriesweer kan er niet worden ingewerkt in de grond, vandaar dat je in die periode de gefermenteerde resten kan bewaren onder een zeil. Wissel de lagen Bokashi ook eventueel af met een laag aarde, en creëer zo tegen de lente een eigen gemaakte, zeer voedzame 'potgrond'.

Er staat schimmel op mijn Bokashi, is dat normaal? 
Een lichte vorm van wat eruit ziet als een schimmel, kan inderdaad voorkomen in de Bokashi-emmer. Dat hoeft op zich zeker geen slecht teken te zijn, in tegendeel.
Gaat de schimmelvorming echter gepaard met een onaangename geur, dan breng je beter de inhoud van de Bokashi-emmer naar de composthoop en begin je opnieuw.

Waarom moet ik bokashi-starter aan de resten in de Bokashi emmer toevoegen?
Door Bokashi-starter aan het organisch materiaal toe te voegen, verdeel je Effectieve Micro-organismen meteen tussen de resten.
De Effectieve Micro-organismen die in de Bokashi aanwezig zijn zorgen voor productie van allerlei belangrijke bio-actieve stoffen, zoals enzymen, natuurlijke antibiotica en groeihormonen, vitaminen en anti-oxidanten.
Ze zorgen teven voor een grotere microbiële diversiteit en activiteit.

Milieu-informatie over Bokashi - Design keukenemmer - 9,6L - Set van 2

Keurmerk Uitleg
MVO MVO Nederland is het grootste duurzame bedrijvennetwerk van Nederland.

Films

Bokashi: wat is het en hoe maak je het?
Bokashi
Lees hier alles over bokashi: informatie, uitleg, een stappenplan en de benodigdheden



Andere uitvoeringen


Bokashi Tuinbox

Uitvoering: Tuinbox
41,99
 

EM Agriton

Agriton is leverancier en producent van natuurlijke producten voor de agrarische sector. Deze producten zijn erop gericht om de chemische, fysische en biologische aspecten in de kringloop bodem-plant-dier-mest te verbeteren. Deze drie processen werken onafscheidelijk met elkaar samen aan een duurzame land- en tuinbouw. Kennisoverdracht, research en development staan bij Agriton hoog in het vaandel. Effectieve micro-organismen, de natuurlijke oplossing voor een mooiere tuin, lekkerdere groenten, meer energie, een grotere oogst, gezonder vee en zuiverder eten. De micro-organismen bevorderen namelijk de groei van de juiste bacteriën en onderdrukken die van de slechte.

EM Agriton
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen, producten met bedrukking of een speciaal project:

Aannemersprijs
Ben je een aannemer met Kvk en BTW nummer, vraag dan hier een offerte aan. Je ontvangt binnen 24 uur een prijsopgave.




Tuin

Totaal 12 vakmannen en -vrouwen



Pagina 1 van 1
Addink Tuinen
  Bekijk profiel pagina

Kerkstraat 31
4247 EK Kedichem
0624656346
Den Daas BV
groethandel in terracotta aardewerk Bekijk profiel pagina

aalsmeerderdijk
1436 bd aalsmeerderbrug
0206533670
Ecologisch Hoveniersbedrijf Plantaardig
Plantaardig - Ecologische Hoveniers Plantaardig is een hoveniersbedrijf dat tuinen ontwerpt, aanlegt en onderhoudt voor particulieren en bedrijven. Plantaardig is een ecologisch hoveniersbedrijf. Dit.. Bekijk profiel pagina

Dorpsstraat
1531 HN Wormer
Forest@Design
Forest@Design adviseert en begeleidt projecten die bijdragen aan een gezonde en duurzame wereld. Een wereld waar zorgvuldig wordt omgesprongen met onze natuurlijke grondstoffen. Forest@Design werkt v.. Bekijk profiel pagina

Veerstraat 122
6701 DZ Wageningen
06 28976909
Hyjacinta Tuinontwerp
Ik ontwerp tuinen waarbij ik rekening houd met natuur dichtbij huis. Bij het maken van een beplantingsplan gebruik ik stuifmeel en nectarplanten die vlinders, bijen en hommels aantrekken. Bomen en he.. Bekijk profiel pagina

Admiralengracht
1065 EA Amsterdam
Klavertje vier
Bekijk profiel pagina

Midden
8351HC Wapserveen
0620340364
LOKAALHOUT B.V.
LOKAALHOUT BV wil dat we in ons land meer en veelzijdiger met Nederlands hout gaan werken. Omdat Nederland prachtige bomen heeft die een goede kwaliteit hout kunnen produceren en het beter i.. Bekijk profiel pagina

Oranjeweg 12
1241 XS Kortenhoef
+31 646106321
Meulenbroek hoveniers
Tuinaanleg en onderhoud Bekijk profiel pagina

Jan van zuthpenstraat 31
3201 ac Spijkenisse
0651930903
pépétu
Ik ben Jonathan Vanhaelst en graag hep ik u uw tuin mooi, productief en ecologisch te maken. Ik werk samen met u mo een onderhoudsvriendelijke,d uruzame, verantwoorde en boeiende tuin te maken en te o.. Bekijk profiel pagina

d'hoyestraat 34
9870 olsene
+32499628938
Randijk Bamboe en Hoveniers
Bamboe, bamboe en nog eens bamboe. Biologische bamboeplanten, woekerend en niet-woekerend. Plaatsen, begrenzen, verzorgen en verwijderen van bamboe. Alle soorten en maten bamboepalen en stokken. B.. Bekijk profiel pagina

Laapeerseweg 1A
3831 SB LEUSDEN
033-4320501
WONDERTUINEN
Wij werken voornamelijk in Groot Amsterdam. Onze benadering kenmerkt zich door een creatieve aanpak van de tuin. Ons werkgebied omvat aanleg, renovatie en onderhoud van de tuin. Van ecologis.. Bekijk profiel pagina

Bellamystraat 103-D
1053 BJ Amsterdam
020-6128958
Yamadori
  Bekijk profiel pagina

Driesstraat 81
9506 Idegem (Geraardsbergen)
0032489202504

Beoordelingen van klanten, reacties, vragen en antwoorden

Heel Goed


Dit is een goede manier om te beginnen met Bokashi-fermentatie met keukenresten. Ik waardeer vooral het deksel aan de binnenkant, waarmee je de lucht eruit perst. Het houdt geurtjes in de keuken tegen en zo zijn er weinig fruitvliegjes.

Paul Coster
Algemene vraag


Als ik de afmetingen zie die bij de design-variant staan (31 x 27 x 35 cm) dan vraag ik me sterk af of dit klopt. Aan de foto te zien is dit een aardig rond product en is de hoogte / breedte verhouding veel groter. Weet iemand wat de exacte hoogte en (maximale) diameter is? Dan kan ik beoordelen of het in mijn kastje past.

Peter
Reactie

Goed opgemerkt, onze fout! De correcte afmetingen zijn 34 x 24 x 24 cm.

Eco

Heel Goed


Mooie bokashi emmers, fijn formaat voor op aanrecht, komt echt geen geur uit wat fijn is. Vind verder jullie service super !

Dorien
Heel Goed


Beste, dit lijkt mij een heel interessant product. Ik had voorheen een wormenbak waarbij ik enorm veel last had van fruitvliegjes. Zou dit bij deze Kaboshi-emmer ook het geval zijn?

Ingrid
Reactie

Nee! De emmer zit als het goed is voornamelijk dicht, waardoor er geen vliegjes of ander ongediertje in zal komen.

Eco

Heel Goed


Ziet er mooi uit, geen vervelende luchtjes. Nu maar afwachten of het echt gaat werken.

Bas
Algemene vraag


Heb ik bij deze set nog andere toebehoren nodig dan de bokashi-starter?

Nicole Geertjens
Heel Goed

Dag! Je dient de starters et er bij te halen: https://www.eco-logisch.nl/EM-Bokashi-Bokashi--Starter-2x2kg-9541 , buiten dat zit je goed.

Eco

Bokashi - Design keukenemmer - 9,6L - Set van 2

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:



 “EM zal van deze wereld een betere en duurzame plek maken voor ons allemaal en voor alle toekomstige generaties”. Deze uitspraak werd gedaan door Teruo Higa, de ontdekker van EM.

Het wondermiddel EM, gemaakt van Effectieve Micro-organismen, kent vele toepassingen. In een notendop: EM bevordert de groei van goede bacteriën en de onderdrukking van de slechte. Hierdoor wordt de natuurlijke weerstand van bodem, plant, water, mens & dier aanzienlijk verbeterd.

EM kent een ongekende populariteitsstijging. En dat is niet gek na alle positieve ervaringen. We nemen je graag mee in de wereld van de micro-organismen en we leggen je uit hoe je ze met de EM-producten in je voordeel kan laten werken.
 

Wat zijn micro-organismen?

Onder de groep micro-organismen vallen bacteriën, schimmels, algen en gisten. Deze eencellige organismen komen in groten getale en overal voor: in de grond, in water, in de lucht, in planten, dieren, mensen en in voedsel.

Het zijn de ‘kleine beestjes’ die ziektes bestrijden, die melk omzetten in yoghurt en kaas, die helpen met het verteren van voedsel en die helpen bij de productie en opname van voedingsstoffen bij plant en dier. Het zijn ook de ‘kleine beestjes’ die je voedsel bederven en je ziek maken. En juist om dat laatste staan ze bekend.

Door deze slechte reputatie zijn we bang geworden voor bacteriën. Het liefst maken we de gehele micro-populatie van kant door alles grondig te reinigen, bestrijden, desinfecteren en ontsmetten. Helaas verdrijf je hiermee niet alleen de ‘bad guys’, maar ook de ‘good guys’. En dat terwijl je de ‘good guys’ nodig zijn voor een gezonde leefomgeving en een gezond lichaam.
 

Wat is EM?

Het dominantieprincipe bij micro-organismen

Terwijl je dit leest, is er een hevige machtsstrijd gaande tussen goede en slechte micro-organismen. Deze machtsstrijd werd na een jarenlange zoektocht ontdekt door hoogleraar tuinbouwkunde Teruo Higa:

Er is een kleine groep dominante effectieve micro-organismen en een kleine groep dominante slechte micro-organismen. Een grote groep volgelingen, bestaande uit miljarden neutrale micro-organismen, wacht af wie de overhand krijgt en imiteert de overwinnaar. Als de groep goede micro-organismen als winnaar uit de strijd komt, ontstaat er een opbouwend en ziektebestrijding milieu. En dit dominantieprincipe geldt overal: in bodem, plant, water, mens & dier.

Maar hoe zorg je er nu voor dat de goede micro-organismen de overhand krijgen? Higa ging uit van het simpelste antwoord: door de groep van goede micro-organismen te versterken door die te vergroten.

Met deze gedachte ging hij aan de slag. Hij ontdekte in zijn lab dat 80 van de 2000 goede micro-organismen bijzonder effectief en daarmee doorslaggevend zijn voor het winnen van de strijd. Met deze 80 effectieve micro-organismen ontwikkelde hij het mengsel genaamd EM.
 

De effecten van EM

EM wordt tegenwoordig op grote schaal geproduceerd. Het bestaat uit onbewerkte en niet gemanipuleerde micro-organismen uit de vrije natuur.

Met EM is het niet meer nodig om alle micro-organismen, maar zoveel mogelijk uit te roeien. In tegendeel. Met EM laat je de natuur haar werk doen, creëer je een gezond milieu en verhoog je de natuurlijke weerstand van bodem, plant, water, mens & dier.

EM zorgt onder andere voor een mooie en gezonde tuin, een fris huis, lekkerdere groenten, gezondere dieren en meer energie.

De prijs van de verf is afhankelijk van de gekozen kleur. Wanneer je een kleur selecteert wordt de prijs automatisch aangepast. Bij elke kleur staat de prijsgroep vermeld. Wanneer je op een kleur klikt, zie je direct de prijs.

Bekijk hier de prijzen per kleurgroep

Kies een kleur




Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit