Artikelnummer: 3830063021639
Bekijk alles van Kefirko >
Bekijk meer: Servies & Glaswerk >
Kombucha Fermentatiepot – 4L Blauw
Deze fermentatiepot van Kefirko heeft een inhoud van 4 liter. De pot plaats je op de meegeleverde houten standaard. Met het handige roestvrijstalen tapkraantje tap je eenvoudig de gewenste hoeveelheid drank.
Wat maakt de Kefirko drankdispenser uniek?
Met deze pot creëer je thuis je eigen fermentatiestation! De handige deksel gemaakt van bioplastic is voorzien van een aantal extra’s die je helpen bij het maken van kombucha:
- Fermentatieklok: Door de tijd bij te houden, zorg je ervoor dat je brouwsel de juiste balans vindt tussen smaak en voedingswaarde.
- Actief koolstoffilter: De kleine opening zorgt voor net genoeg luchtstroom om de kombucha goed te laten fermenteren. Dankzij het actieve koolstoffilter de opening bedekt heb je geen last van rare geurtjes. Het zorgt ervoor dat alles zoet blijft ruiken, zonder dat er vieze geurtjes vrijkomen.
- Thermometer: De kombucha fermenteert het best als hij op kamertemperatuur wordt bewaard, rond 21-25°C. Met de thermometer op de deksel kun je gemakkelijk de perfecte temperatuur aanhouden.
De glazen pot heeft handige markeringen op de achterkant voor het meten van liters of ouces, dat scheelt je gedoe met maatbekers. De houten standaard maakt het geheel een
Hoe maak je kombucha?
1. Giet thee met suiker in de glazen pot.
2. Voeg een kombucha starter (scobi) toe en wacht tot het gaat fermenteren.
3. Breng op smaak en geniet!
Bij dit product ontvang je ook een uitgebreidere gebruiksaanwijzing met gedetailleerde informatie over het brouwen van kombucha. Hiermee krijg je ook toegang tot online recepten!
Artikelomschrijving
|
Kombucha Fermentatiepot - Drankdispenser - 4L Blauw
|
Artikelnummer
|
3830063021639
|
Totaal per stuk
|
4 liter
|
Kleur
|
Transparant
|
Materiaal
|
Glas
|
Soort Servies
|
Karaffen
|
Waarom zou je kiezen voor zelfgemaakte kombucha in plaats van kombucha uit de winkel?
Kombucha is niet alleen verkwikkend en heerlijk van smaak, maar ook gezond. En zelf fermenteren is leuk om te doen!
- Bevat minder suiker, omdat je het zoetheidsniveau kunt aanpassen.
- Je hebt controle over de ingrediënten - kies fruit van eigen bodem, lokaal en biologisch.
- Bruisend met natuurlijke CO2 - bij veel commerciële kombuchas wordt dit later toegevoegd.
- Bevat geen additieven of kunstmatige ingrediënten die je wel vindt in commerciële producten.
- Maakt het mogelijk om meer te experimenteren en smaken aan te passen.
- In de winkel gekochte producten worden vaak gepasteuriseerd voor een langere houdbaarheid - dit vermindert het gehalte aan levende micro-organismen.
Duurzaam kenmerk
|
Uitleg
|
|
Do-It-Yourself
|
Geschikt om zelf iets mee te maken.
|