Black vs Green Bijenstichting website banner
img
Aanbieding: 20% Korting

Eierpan en serveerschaal - Emaille

Merk: Riess

Emaille pannen roepen herinneringen op aan grootmoeders tijd. Ze worden nog steeds gemaakt en als groenste manier van koken gebruikt. Een emaillen pan gaat een leven lang mee


per stuk
27,12 33,90
 

actie geldig t/m 19 december

Aantal

De bezorgkosten voor deze producten zijn € 4,95
Gratis verzonden vanaf € 49,-

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Oostenrijk
Land van herkomst: Oostenrijk

Bekijk hier meer producten van het merk Riess
Riess logo
Artikelnummer: 9003064060912

Bekijk alles van Riess >
Bekijk meer: Bakbenodigdheden >

Riess - Eierpannetje - Emaille 18cm

Je keuken een nog luxere uitstraling geven? Dat kan met de emaillen setjes van Riess. De zachte maar eigenzinnige uitstraling van emaille is een must voor iedere mooie keuken. Met deze pan kan je op een fraaie manier je eitjes op verschillende manieren klaarmaken, pocheren en b.v. bakken.

Omelet(en), roerei, eiergerechten, spiegeleieren: onze eierpan is precies goed voor deze eiergerechten en nog veel meer. Het is de juiste maat voor omeletten en andere eiergerechten. De ijzeren kern van de geëmailleerde pan verdeelt de warmte optimaal en snel over de bodem van de pan, waardoor de warmte snel kan worden verlaagd, aangezien eiergerechten niet tegen te hoge temperaturen kunnen. En als de eieren eenmaal gebakken zijn, is de pan met zijn twee handvatten perfect als serveerpan waar ook uit gegeten kan worden, omdat emaille snij- en krasbestendig is.

Emaillen pannen van Riess zijn tot ver buiten de grenzen van Oostenrijk geliefd. Ze roepen herinneringen op aan grootmoeders tijd. Echter, deze nostalgische emaillen pannen worden nog steeds gemaakt en gebruikt in de huidige, eigentijdse keukens.
De eenvoudige vormen, de goede materialen en mooie kleuren spreken mensen aan die houden van tijdloze kwaliteit en duurzaamheid. Een emaillen pan gaat een leven lang mee!

Emaille is niets anders dan ijzer die met siliciumachtig glas is gefuseerd bij een temperatuur van 850 ° C. De fusering maakt het oppervlak zeer glad, goed hard en niet-poreus. Ook geeft het emaille zijn prachtige lichte kleuren zodat jouw keuken een unieke uitstraling krijgt. Ook wordt het materiaal kras- en snijbestendig en zijn metaaloxiden minimaal gebruikt. Op deze manier blijft je eten zuiver en puur van smaak.

Specificaties Emaille pan voor omelet en andere eiergerechten
  • Materiaal: emaille
  • Bijzonder geschikt voor mensen met een nikkelallergie
  • Diameter: 18cm 4cm H
  • Kleur: goudgeel, als een heerlijk ei
  • crèmekleurige binnenkant
  • Twee emaille handgrepen
  • Geschikt voor alle soorten fornuizen (gas, elektrisch, glaskeramiek, inductie, open vuur).
  • Voor energiebesparend koken
  • Hittebestendig tot 450°C - maximaal aanbevolen bedrijfstemperatuur 220°
  • Geschikt voor ovens
  • Snij- en krasbestendig
  • Bacteriënremmend en aromaneutraal
  • Makkelijk schoon te maken
  • Recyclebaar
  • CO2-neutraal geproduceerd in Oostenrijk
Tip:

Om eieren te bakken in een geëmailleerde pan heb je boter of olie nodig, maar een niet te hoge temperatuur.De beste manier om dit te testen is door een druppel van het eimengsel in de eierpan te doen. Het mag niet meteen samentrekken, want dan wordt de pan te heet. Gebeurt er niets, dan is de pan te koud. Pas als de druppels iets zijn uitgehard, bereikt de pan de optimale temperatuur. Giet nu het hele mengsel erbij, zet het vuur iets lager omdat het email de warmte opslaat en wacht tot de omelet gemakkelijk van de bodem van de pan loslaat, en draai dan de omelet om.



Productspecificaties Eierpan en serveerschaal - Emaille

Artikelomschrijving Eierpan en serveerschaal - Emaille
Artikelnummer 9003064060912
Kleur Geel
Materiaal Emaille
Soort pan Eierpannetje
Anti-aanbaklaag Emaille
Vaatwasserbestendig Ja
Type warmtebron Inductie, Gas, Keramisch, Elektrisch, Halogeen
Land van herkomst Oostenrijk

Waarom kiezen voor Riess? Wij hebben tien goede redenen voor je op een rijtje gezet:
  • CO2-neutraal
  • Voor Inductie en alle soorten kooktoestellen
  • Zeer krasbestendig
  • Gemakkelijk te reinigen en anti-bacterieel
  • Optimaal voor het gezondere en energiebesparende koken
  • Geurneutraal
  • Hittebestendig tot 450 ° C - maximale aanbevolen temperatuur bij 220 ° C
  • Langdurig indien goed behandeld
  • Verkrijgbaar in vele kleuren en ontwerpen
  • Recycleerbaar 

Tips voor het gebruik
  • Verwijder voor het eerste gebruik etiketten met bakolie.
  • Kies voor uw pannen een kookplaat met de juiste diameter om energieverlies te voorkomen.
  • Verhit emaillen pannen nooit zonder inhoud (water, olie, boter) en zorg ervoor dat de vloeistof nooit helemaal verdampt. Dit kan leiden tot oververhitting en schade aan uw pan. De aanbevolen maximale temperatuur voor koken en braden is 220 °C.
  • Kook met minder warmte dan anders. Email geleidt de warmte snel in bodem en wanden. Uw gerechten worden zacht gekookt, behouden de voedingstoffen en verbeteren van smaakervaring. Bovendien voorkomt u zodoende het risico van aanbranden, vermindert u het energieverbruik en verlengt u de houdbaarheid van de pannen.
  • Verlaag de temperatuur tijdig, het kookproces in acht nemend. Bij het koken met hete olie/bakvet is een risico van ontsteking aanwezig.
  • Laat geen kleine kinderen zonder toezicht in de buurt van fornuizen en hete pannen.
  • Pak handgrepen en deksels altijd met een droge doek vast. De kern is gemaakt van ijzer en verwarmd snel. De meeste van onze producten hebben handvatten en deksels van email en kunnen ook worden gebruikt in de oven.
  • Email is erg hard. De impact van harde voorwerpen op het grondvlak, harde stoten of krachtige tikken met metalen keukengerei tegen de rand kunnen echter leiden tot het barsten van het glasoppervlak.
  • Indien, ondanks alle zorg, de verflaag aan de buitenkant afbladdert dan is dat slechts visueel storend. U kunt uw gerechten nog steeds met het product bereiden. Wanneer het email aan de binnenkant afbladdert raden wij u aan om het product te vervangen omdat optimale hygiëne niet langer is gegarandeerd.
  •  
Het onderhoud
Het glasoppervlak van email remt niet alleen bacteriën, maar is ook zeer eenvoudig te reinigen. Riess pannen zijn geschikt voor de vaatwasser, op een licht glasprogramma geeft het beste resultaat. Toch raden wij u aan de pannen met de hand te wassen voor langdurige stralende glans.
 
Handmatige reiniging
Vul de pan met water terwijl deze nog warm is na het koken en legen. Na slechts een korte tijd, kunnen de zacht geworden etensresten moeiteloos worden verwijderd. Extreem vast op of verbrande etensresten kunnen worden gereinigd met kokend water en afwasmiddel. Vervolgens reinigen met de gladde kant van een spons of een zachte borstel.
 
Reiniging met de vaatwasser Verwijder etensresten of verbrand voedsel (zie ‘Handmatige reiniging’) en spoel de pan na met warm water voordat u uw pan in de vaatwasser plaatst. Gebruik het lichte glasprogramma van uw vaatwasser.
 
Schoonmaakproducten en hulpmiddelen
We raden u aan te reiniging met licht schuurmiddel en zachte sponzen of zachte borstels. Vermijd het gebruik van harde hulpmiddelen zoals staalborstels, staalwol, schuurmiddelen op basis van zand, en het sponzen met keramische deeltjes. Deze kunnen krassen achterlaten op het oppervlak. Wanneer het oppervlak krassen vertoont te wijten aan het gebruik van verkeerde schoonmaakmiddelen of hulpmiddelen, dan vermindert de glans van de pan. Echter kan de pan nog zonder problemen worden gebruikt. Zwarte vlekken of grijze strepen zijn vaak afkomstig van roestvrij stalen bestek en kan moeiteloos worden verwijderd met een mild schuurmiddel of het speciale email schoonmaakmiddel van Riess.
 
Correct opbergen
Bewaar emaillen pannen goed droog, net zoals glas. Water vlekken kunnen moeiteloos worden verwijderd met azijn water.
 
Tips voor Koken op Inductie

De warmte geleiding van Riess emaillen pannen is extreem snel. Gelieve rekening te houden met de volgende instructies, zodat het kookgerei en voedsel niet oververhit raken. Oververhitting kan zelfs de basis van een zware pot en pan vervormen.
 
Houd u aan de gebruikersinstructies van de kookplaat met betrekking tot het vermogen van de schakelstappen (Watt). 
Hierbij een aantal richtlijnen:
  • Kokend water bij 100 °C = 500 Watt
  • Het braden op 180 °C = ong. 1.700 Watt
  • Zorg ervoor dat de diameter van de pan en kookplaat zoveel mogelijk overeenkomen.
  • Begin altijd met een laag warmtevermogen en verhoog stap voor stap naar het gewenste vermogen.
  • Gebruik NOOIT de boost-functie (met uitzondering van grote hoeveelheden vloeistof vanaf 6 liter).
  • Houd het kookproces voortdurend in de gaten. De automatische uitschakeling door middel van de temperatuursensoren reageren vaak niet snel genoeg in het geval van oververhitting.
  • Raak het keramische oppervlakte van de kookplaat niet aan na het koken. Het kan zeer heet zijn als gevolg van de verwarmde panbodem.KOKEN OP INDUCTIE
  • De warmte geleiding van Riess emaillen pannen is extreem snel. Gelieve rekening te houden met de volgende instructies, zodat het kookgerei en voedsel niet oververhit raken. Oververhitting kan zelfs de basis van een zware pot en pan vervormen.
Houd u aan de gebruikersinstructies van de kookplaat met betrekking tot het vermogen van de schakelstappen (Watt). Hierbij een aantal richtlijnen:
  • Kokend water bij 100 °C = 500 Watt
  • Het braden op 180 °C = ong. 1.700 Watt
  • Zorg ervoor dat de diameter van de pan en kookplaat zoveel mogelijk overeenkomen.
  • Begin altijd met een laag warmtevermogen en verhoog stap voor stap naar het gewenste vermogen.
  • Gebruik NOOIT de boost-functie (met uitzondering van grote hoeveelheden vloeistof vanaf 6 liter).
  • Houd het kookproces voortdurend in de gaten. De automatische uitschakeling door middel van de temperatuursensoren reageren vaak niet snel genoeg in het geval van oververhitting.
  • Raak het keramische oppervlakte van de kookplaat niet aan na het koken. Het kan zeer heet zijn als gevolg van de verwarmde panbodem.

Milieu-informatie over Eierpan en serveerschaal - Emaille

Duurzaam kenmerk Uitleg
CO2-neutraal De opname en uitstoot van CO2 zijn gelijk aan elkaar of allebei 0.
100% natuurlijk Van natuurlijke oorsprong en dus niet synthetisch gegenereerd.
Plasticvrij Bevat geen (micro)plastics.

Een porseleinen servies is niet alleen de eerste keuze voor iedereen met een nikkelallergie, maar ook de groenste manier van koken. Er wordt namelijk enkel gebruik gemaakt van exclusieve puur natuurlijke mineralen, zoals ijzer, kwarts, klei, veldspar, borax, soda en potas. Ter vervaardiging worden slechts kleine hoeveelheden metaaloxiden gebruikt. Er zijn geen kunstmatige elementen, wat betekent dat het porselein 100% recyclebaar is mits gescheiden ingeleverd bij schroot.


Riess

De vele generaties van Riess hebben zich jarenlang ingezet voor kwaliteit en duurzaamheid. De energie die nodig is voor dit traditionele familiebedrijf, komt van drie eigen waterkrachtcentrales. Die kracht zorgt voor prachtige, eigenwijze emaillen pannen. De pannen zijn glad en geven geen stoffen af zodat het voedsel zuiver en puur van smaak blijft.

Riess
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen, producten met bedrukking of een speciaal project:



Beoordelingen van klanten, reacties, vragen en antwoorden

Heel Goed


Heel mooi materiaal, heerlijk te gebruiken!

Francis Vermeulen
Slecht


Bevalt totaal niet Miskoop

D.de Roo
Slecht


Bakt verschrikkelijk aan ik weet niet wat ik fout doe ben niet tevreden geen aanrader

D.de Roo
Reactie

Het vergt wat extra moeite, maar als je het water in de pan doet dien je dit goed te verwarmen. Zodra je de eieren toevoegt zul je de temperatuur lager moeten zetten om aanbranding te voorkomen. Zie ook https://riess.nl/nl/site/gebruik/ . Als je me wilt mailen kan dat op info@eco-logisch.nl

Eco

Eierpan en serveerschaal - Emaille

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:



De prijs van de verf is afhankelijk van de gekozen kleur. Wanneer je een kleur selecteert wordt de prijs automatisch aangepast. Bij elke kleur staat de prijsgroep vermeld. Wanneer je op een kleur klikt, zie je direct de prijs.

Bekijk hier de prijzen per kleurgroep

Kies een kleur




Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit