Wandisolatie buitenmuur

Categorieën
Filters
Merk
Materiaal




Keurmerk





Duurzaam kenmerk








Totaal 8 producten



Pagina 1 van 1

Hennep Kalk blokken - per blok

Isohemp
8,25

Hennep Kalk blokken - per pallet

Isohemp
40,94 per m2

Hennep Kalk blokken - per pallet

Isohemp
108,10 per m2

Kooltherm K8 spouwplaat

Kingspan
- Op bestelling leverbaar -

Multipor Klein verpakking 100mm - 600x390

Multipor
50,18 per m2

Multipor Klein verpakking 120mm - 600x390

Multipor
63,29 per m2

Multipor Pallet 100mm - per pallet

Multipor
49,83 per m2

Pavawall Smart - per stuk

Pavatex
60,44 per m2

Wandisolatie buitenmuur

Wil je besparen op je energierekening, een comfortabeler huis en een steentje bijdragen aan een beter milieu? Dan is het een goed idee om je huis te isoleren met ecologisch isolatiemateriaal.

Een gemiddelde eengezinswoning raakt namelijk maar liefst 20 tot 40% van z'n warmte kwijt via de muren. Bij de huidige gasprijs van van 2,79 euro per m3 (prijspeil januari 2022) betekent dit dat je jaarlijks maar liefst tot 2.100 euro weggooit als je nu een variabel contract hebt of je contract na september 2021 hebt afgesloten.

Met gevelisolatie houd je de warmte binnen en de kou buiten. Bovendien heb je je investering met de huidige gasprijzen zo terugverdiend. En als je voor ecologische isolatie kiest krijg je er ook nog eens een gezonder binnenklimaat voor terug!

Verschil spouwmuurisolatie en gevelisolatie

Veel mensen denken dat spouwmuurisolatie hetzelfde is als gevelisolatie. Dit is niet het geval.

Bij spouwmuurisolatie wordt de isolatie in de spouw aangebracht, een ruimte tussen de binnen- en buitenkant van de gevel. Bij gevelisolatie wordt de isolatie aan de binnenkant of buitenkant van de gevel aangebracht. Spouwmuurisolatie is dus niet hetzelfde als gevelisolatie. Je kunt beide vormen van isoleren wel met elkaar combineren, bijvoorbeeld als je spouwmuur al geïsoleerd is en je de isolatie verder wilt verbeteren om je huis geschikt te maken voor een (hybride) warmtepomp.

Je kunt het beste voor buitenmuurisolatie of binnenmuurisolatie kiezen als:

  • Je huis geen spouw heeft (dit geldt in principe voor huizen van voor 1920)
  • De spouw niet breed genoeg is voor de benodigde isolatiewaarde, of als er te veel cementresten in zitten
  • Je een zo hoog mogelijke isolatiewaarde wilt behalen en/of ecologisch wilt isoleren. Je hebt dan dikkere isolatie nodig dan er in je spouwmuur past.
Spouwmuurisolatie is een goedkope manier van isoleren, maar je behaalt er niet de isolatie-eisen mee die aan nieuwe of energieneutrale woningen gesteld worden.

Voordelen van wandisolatie aan de buitenmuur

Isoleren vanaf de buitenkant heeft een aantal voordelen, ten opzichte van isoleren aan de binnenkant:

  • Je voorkomt koudebruggen (onderbrekingen in de isolatielaag van de woning), waardoor warmte weglekt en kou naar binnenkomt
  • Je levert geen leefruimte in
  • Je hoeft je stopcontacten, radiatoren en plinten niet te verplaatsen
Maar er zijn ook enkele nadelen om rekening mee te houden:

  • Als je in een appartement met VvE woont, kun je de buitenmuur alleen in overleg met de VvE isoleren
  • Voor het isoleren van de buitenmuur heb je een vergunning nodig van de gemeente
  • Buitenmuurisolatie is niet altijd toegestaan bij monumenten, woningen met een beschermde status, rijtjeshuizen en twee-onder-een-kapwoningen
  • Het isoleren van de buitenkant is een stuk duurder dan het isoleren van de binnenkant

Bestel je ecologische wandisolatie voor de buitenmuur bij Eco-Logisch

Helemaal klaar om je woning te isoleren? Bestel je wandisolatie voor de buitenmuur dan in onze webshop en we bezorgen je bestelling bij je thuis. Je kunt er ook voor kiezen je bestelling op te halen in Amsterdam.

Eerst nog een vraag? Vul dan ons contactformulier in en je krijgt op werkdagen binnen 48 uur (maar vaak veel sneller) antwoord. Of kom een keer langs in onze showroom om de verschillende soorten ecologische wandisolatie voor de buitenmuur van je woning in het echt te bekijken.

Veelgestelde vragen

Ecologische isolatiematerialen zijn veilig en prettig om mee te werken en zorgen voor een gezond binnenklimaat in huis. Bovendien zijn ze goed voor het milieu. Ze zijn aan het einde van hun levensduur namelijk biologisch afbreekbaar of recyclebaar. Verder is ecologische isolatie heel goed in het opslaan van warmte. Het blijft in de zomer dus een stuk koeler dan wanneer je niet-ecologische isolatie gebruikt.
Als je de buitenwand ecologisch gaat isoleren, heb je een voorzetwand met regelwerk nodig. Dan kun je flexibele materialen zoals hennep, vlas of houtvezel gebruiken, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je isolatie verzakt. 
Hoe dik je isolatie moet zijn hangt af van de isolatiewaarde die je wilt behalen en het materiaal waarmee je wilt isoleren. Voor de meeste ecologische isolatiematerialen heb je een dikte van ongeveer 14 centimeter nodig voor een isolatiewaarde (Rd-waarde) van 3,5.

Je kunt zelf berekenen hoeveel je nodig hebt door de Lambda-waarde (de warmtegeleidingscoëfficiënt) van het materiaal waarmee je wilt isoleren te vermenigvuldigen met de gewenste Rd-waarde.

Voorbeeld:
De Lambda-waarde van vlas is 0,038. Om een Rd-waarde van 3,5 te behalen, heb je dus afgerond 14 centimeter vlasisolatie nodig (3,5 x 0,038 = 0,133 meter).

Daarnaast heb je te maken met de Rc-waarde: de isolatiewaarde van de constructie als geheel. Deze bereken je door de Rd-waardes van de verschillende materialen in de constructie bij elkaar op te tellen. In een nieuwbouwwoning heb je voor de gevels een Rc-waarde van 4,7 nodig (per januari 2022) en voor een energieneutrale woning een Rc-waarde van minimaal 6.