Isocell

 
Isocell is specialist in cellulose-isolatie en luchtdichtheidssystemen en biedt innovatieve oplossingen voor warmte-isolatie en luchtdichtheid. Met bijna 30 jaar ervaring en vijf productielocaties levert Isocell hoogwaardige isolatie en deskundig advies.

Filters
Materiaal

Dikte (mm)
Isolatiewaarde Rd (m²·K/W)
Keurmerk

Duurzaam kenmerk


Totaal 1 producten



Pagina 1 van 1

Cellulose Isolatie - Inblaasvlokken - 14kg

Isocell
19,25
- Verwacht artikel -

Waarom Isocell?

Heb last van tocht in huis? Dan kan het zijn dat je huis niet voldoende geïsoleerd is of dat er een gebrek aan luchtdichtheid is. Dit kun je oplossen door betere isolatie toe te passen of door het plaatsen van een luchtdichtheidssysteem. Isocell biedt natuurlijke warmte-isolatie gemaakt van cellulosevezels. Deze isolatie vult zelfs de kleinste ruimtes en scheuren op, wat zorgt voor een voegloze isolatielaag zonder koudebruggen.

Daarnaast levert Isocell ook luchtdichtheidssystemen, zoals dakbedekkingsmembranen, winddichtingen, dampremmers en kleefsystemen. Deze systemen voorkomen dat warme binnenlucht ongecontroleerd naar buiten stroomt en vervangen wordt door koude buitenlucht. Uit een studie blijkt dat zelfs in goed geïsoleerde huizen het warmteverlies door luchtlekken en koudebruggen zo’n 60% kan bedragen. Dit kan voor condensatie in huis zorgen, verminderde geluidsisolatie, droge binnenlucht en koude vloeren. Met een goed luchtdichtheidssysteem en goede isolatie voorkom je deze problemen. Dit resulteert niet alleen in een prettiger binnenklimaat, maar ook in een lagere energierekening.

Isocell cellulose isolatie

Cellulose is een product uit de natuur. Het is een koolhydraat dat voorkomt in de celwanden van plantaardig materiaal. Isocell gebruikt cellulosevezels door het recyclen van krantenpapier. Het wordt grof vervezeld, met minerale zouten vermengd en gemalen in een molen, waardoor het rotvrij en brandwerend is. De productie vindt plaats volgens strenge kwaliteitscriteria in hun eigen fabrieken in Oostenrijk, Duitsland, België, Frankrijk en Zweden. Het materiaal wordt door een inblaasvakman van Isocell ingeblazen.

Isocell cellulose-isolatie onderscheidt zich door een bijzonder lage warmtegeleidingscoëfficiënt (AT/EU: 0,038 W/mK, DE: 0,039 W/mK). Het is veelzijdig inzetbaar: voor de isolatie van schuine daken, plafonds van de bovenste verdieping en wanden of als isolatiemateriaal voor buffervaten, installatieschachten en gewelfde plafonds. De uitstekende thermische isolatie-eigenschappen houden niet alleen de koude buiten in de winter, maar ook de hitte in de zomer. 

De voordelen:

✔ Bespaart op verwarmings- en koelingskosten
✔ Gemaakt van gerecycled materiaal
✔ Optimale geluidsisolatie
✔ Geen tocht of temperatuurschommelingen in huis




✔ Vrij van schadelijke stoffen en schimmelwerend
✔ Beter gereguleerde luchtvochtigheid in huis
✔ Hoge brandveiligheid
✔ Naadloze installatie


Veelgestelde vragen over cellulose-isolatie

Ja, Isocell cellulose-isolatie is brandwerend. Het materiaal wordt tijdens de productie gemengd met minerale zouten, waardoor het rotvrij en brandwerend is. Meerdere brandweerstandsproeven bevestigen de positieve eigenschappen van de cellulose van Isocell in geval van brand. Met de EN-classificatie B-s2,d0 behaalt deze cellulose-isolatie de beste beoordeling voor brandbare bouwmaterialen.

Isocell cellulose-isolatie schimmelt niet en is rotvrij. Het materiaal is diffusie-open en vochtregulerend, wat bijdraagt aan een gezond binnenklimaat.
Isocell cellulose-isolatie bestaat uit gerecyclede kranten. Het productieproces voldoet aan de strengste kwaliteitscriteria en het materiaal kent geen vermoeiingsverschijnselen, wat zorgt voor een lange levensduur. Ook is het recyclebaar. Terwijl veel bouwmaterialen moeilijk te verwijderen zijn, bloeit de cellulose van Isocell juist weer op. Na gebruik kan het namelijk worden verwerkt tot plantenmest.
Isocell cellulose-isolatie is veelzijdig en kan worden toegepast in zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. Het materiaal past zich goed aan onregelmatige ondergronden aan en is geschikt voor diverse constructietypes.
Cellulose wordt ingeblazen. Er hoeft dus geen materiaal gesneden te worden. Voor elke toepassing wordt hetzelfde product gebruikt. De inblaasvakman komt met een vrachtwagen en brengt alles mee wat hij nodig heeft: een inblaasmachine en de cellulosevezels. Isocell biedt voor ieder toepassingsgebied de juiste inblaasmachine aan. Met behulp van een afstandsbediening bestuurt de specialist van het inblaasvakbedrijf de inblaasmachine in de vrachtwagen, die door een helper met cellulose wordt gevuld. De holle ruimtes worden in enkele uren tijd zonder voegen en zonder gevaar voor verzakkingen geïsoleerd.

Isocell luchtdichtheidssystemen 

Naast cellulose-isolatie heeft Isocell zich ook bewezen als innovatieve probleemoplosser op het gebied van luchtdichtheid. Lucht- en winddichtheid is een doorslaggevende factor voor een goed functionerende thermische isolatie. Een luchtdichtheidssysteem voorkomt ongewenste luchtstromen in een gebouw, waardoor energieverlies wordt geminimaliseerd en het binnenklimaat optimaal blijft.

Isocell biedt hoogwaardige producten voor luchtdichting, zoals dakmembranen, winddichtingen, dampremmers en kleefsystemen. Ze onderscheiden zich door hun hoogwaardige producten, hun duurzame materialen, gebruiksvriendelijke verwerking en hun complete oplossingen voor zowel nieuwsbouw als renovatie.

 


De voordelen

✔ Voorkomt warmteverlies en verlaagt stookkosten
✔ Beschermt tegen kou in de winter en hitte in de zomer
✔ Beter gereguleerde luchtvochtigheid in huis




✔ Verbeterde luchtkwaliteit
✔ Optimale geluidsisolatie
✔ Ondersteuning voor ventilatiesystemen


Veelgestelde vragen over luchtdichtheidssystemen

Luchtlekken in een gebouwschil kunnen tot 60% warmteverlies veroorzaken, zelfs in goed geïsoleerde huizen. Warme binnenlucht ontsnapt en koude buitenlucht dringt binnen, wat leidt tot hogere energiekosten en een minder comfortabel binnenklimaat. Daarnaast kan vochtindringing schade veroorzaken, zoals schimmelvorming en verminderde isolatiewaarde.
Isocell biedt verschillende luchtdichtheidssystemen, waaronder: dakmembranen (beschermen tegen weersinvloeden en zorgen voor een winddichte buitenschil.), winddichtingen (voorkomen dat koude lucht de isolatielaag binnendring.), dampremmers (reguleren vochttransport en voorkomen condensatie in de constructie.) en kleefsystemen (speciale tapes en afdichtingsmiddelen om naden en aansluitingen luchtdicht af te werken.)
Isocell gebruikt verschillende materialen voor hun luchtdichtheidssystemen, waaronder zuivere acrylaatlijmen (duurzame kleefstoffen zonder toegevoegde harsen, met een bewezen levensduur van 30 jaar), hoogwaardige folies en membranen, en speciale tapes en afdichtingsmiddelen (dat zijn oplossingen voor naden, drempels en doorvoeren, ontwikkeld voor langdurige hechting en flexibiliteit.)
Ja, een luchtdichtheidssysteem kan ook in een bestaande constructie worden geplaatst. Dit is vooral belangrijk bij renovaties om energieverlies te verminderen en het binnenklimaat te verbeteren. Eerst worden luchtlekken opgespoord met een blowerdoortest of thermografie. Speciale kleefbanden en afdichtingsmiddelen worden gebruikt om openingen luchtdicht af te werken. Afhankelijk van de constructie worden dampremmende of winddichte folies toegevoegd om luchtdichtheid te verbeteren. Leidingen en kabels worden zorgvuldig afgedicht met speciale manchetten en afdichtingstapes. Met de juiste producten en technieken van Isocell kan een bestaande woning aanzienlijk energiezuiniger en comfortabeler worden gemaakt.

Duurzaamheid bij Isocell

Producten van Isocell bevatten de volgende duurzaamheidskenmerken en keurmerken. Check per product welk kenmerk of keurmerk van toepassing is. Dit kan variëren.

Keurmerken
Nature Plus

Nature Plus is een internationaal keurmerk voor duurzame bouwproducten en te vinden op allerlei soorten bouwmateriaal.

Duurzame eigenschap Uitleg
Biobased Biobased Gemaakt van natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen.
Gasbesparend Gasbesparend Zorgt voor minder gasverbruik.