Koekenpan van emaille - 26 cm

Merk: Riess

Emaillen pannen zijn niet poreus en behouden de pure smaak van het eten. Een emaillen pan of bakvorm gaat een leven lang mee.



Maak een keuze
Aantal

Gratis verzonden!

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Oostenrijk
Land van herkomst: Oostenrijk

Bekijk hier meer producten van het merk Riess
Riess logo
Artikelnummer: 9003064061490

Bekijk alles van Riess >
Bekijk meer: Pannen >

Riess - Koekenpan van emaillen met houten steel - 26 cm

Je keuken een nog luxere (horeca)uitstraling geven? Dat kan met de emaillen setjes van Riess. De zachte maar eigenzinnige uitstraling van emaille is een must voor iedere mooie keuken. Met deze prachtige koekenpan kan je op een fraaie manier een lekkere avondmaal bereiden.

Emaille is niets anders dan ijzer die met siliciumachtig glas is gefuseerd bij een temperatuur van 850 ° C. De fusering maakt het oppervlak zeer glad, goed hard en niet-poreus. Ook geeft het emaille zijn prachtige lichte kleuren zodat jouw keuken een unieke uitstraling krijgt. Ook wordt het materiaal kras- en snijbestendig en zijn metaaloxiden minimaal gebruikt. Emaille geeft geen geur af aan het eten. Op deze manier blijft het eten lekker puur van smaak. Ook vormt het emaille een perfecte baklaag. Je hoeft de pan niet steeds te oliën en je kunt de pan gewoon met afwasmiddel reinigen. Zorg er wel voor dat de pan bij opbergen goed beschermd is, emaille kan vrij kwetsbaar zijn bij het opstapelen van pannen. 

Specificaties:
  • Materiaal: emaille
  • Handgemaakt
  • Zeer geschikt voor mensen met nikkelallergie
  • Grootte (cm): 26
  • Kleur: zwart
  • Mag in vaatwasser
  • Geschikt voor gas, inductie en keramisch en alle andere soorten.
Waarom kiezen voor Riess? Wij hebben tien goede redenen voor je op een rijtje gezet:
  • CO2-neutraal
  • Voor Inductie en alle soorten kooktoestellen
  • Zeer krasbestendig
  • Gemakkelijk te reinigen en anti-bacterieel
  • Optimaal voor het gezondere en energiebesparende koken
  • Geurneutraal
  • Hittebestendig tot 450 ° C - maximale aanbevolen temperatuur bij 220 ° C
  • Langdurig indien goed behandeld
  • Verkrijgbaar in vele kleuren en ontwerpen
  • Recycleerbaar 

Productspecificaties Koekenpan van emaille - 26 cm - 26 cm

Artikelomschrijving Koekenpan van emaille - 26 cm
Artikelnummer 9003064061490
Uitvoering 26 cm
Kleur Zwart
Materiaal Emaille
Soort pan Koekenpan
Anti-aanbaklaag Emaille
Vaatwasserbestendig Ja
Type warmtebron Inductie, Gas, Keramisch, Elektrisch, Halogeen
Land van herkomst Oostenrijk

Tips voor een goed gebruik
  • Verwijder folies en stickers met bakolie voor het eerste gebruik.
  • Kies de juiste diameter van de kookplaat voor uw potten of pannen om energieverlies te voorkomen.
  • Verwarm nooit borden zonder inhoud en zorg ervoor dat de vloeistof nooit volledig verdampt. Anders kan er oververhitting optreden. Aanbevolen maximale temperatuur voor koken en bakken: 220°C.
  • Kook met minder warmte dan normaal. Email geleidt de warmte snel naar de bodem en de wanden. Uw gerechten worden zachtjes gekookt, de ingrediënten worden bewaard en u verbetert de smaakbeleving. Bovendien vermijdt u het gevaar van verbranding, bespaart u elektriciteit en verlengt u de houdbaarheid van uw gerechten.
  • Verlaag de temperatuur in de tijd en neem het kookproces in acht. Bij het koken met heet vet/olie is er een risico op ontsteking.
  • Laat kleine kinderen nooit onbeheerd achter bij het fornuis en heiβem kookgerei.
  • Geëmailleerde grepen en deksels altijd met een droge ovendoek behandelen. De kern is gemaakt van ijzer en wordt snel warm. De meeste van onze producten hebben geëmailleerde handgrepen en deksels en kunnen ook in de oven worden gebruikt.
  • Glazuur is erg hard. Echter, stoten met harde voorwerpen, vallen op harde vloeren of krachtig tikken met metalen keukenhulpmiddelen op de rand kan het glasoppervlak doen afbrokkelen.
  • Mocht de glazuurlaag ondanks alle zorgvuldigheid toch afbladderen, dan is dat alleen maar visueel jammer. De schotels kunnen nog steeds gebruikt worden. Als het product aan de binnenzijde afbladdert, raden wij aan het product te vervangen, omdat een optimale hygiëne niet meer gegarandeerd is.
REINIGING
Het glasoppervlak van glazuur remt niet alleen bacteriën af, maar is ook bijzonder gemakkelijk te reinigen. Het serviesgoed van Riess is geschikt voor de vaatwasser - het beste in het zachte glasprogramma. Wij raden echter een handmatige reiniging aan voor een schitterende glans in de volgende generatie

Handmatige reiniging
Vul de nog warme gerechten met water na het koken en het legen van het kookgerei. Na korte tijd kunnen de geweekte voedselresten gemakkelijk worden verwijderd. Extreem hardnekkige of verbrande etensresten kunnen worden gereinigd door ze kort te koken met water en afwasmiddel en vervolgens te reinigen met de gladde kant van de reinigingsspons of zachte borstel.
 
Reiniging in de vaatwasser
Voordat u het apparaat wegzet, verwijdert u alle levensmiddelen of aangebrande voorwerpen (zie 'Handmatige reiniging') en spoelt u het kortstondig af met warm water. Gebruik het behoedzame glaswasprogramma.
 
Reinigingshulpmiddelen en -middelen
Wij raden u aan te reinigen met schuurcrèmes en zachte sponzen of zachte borstels. Vermijd het gebruik van te harde schoonmaakmiddelen, zoals draadborstels, staalwol, schuurmiddelen op basis van zand en reinigingssponzen met keramische deeltjes. Deze kunnen krassen maken op het oppervlak. Als er krassen op het oppervlak worden gemaakt door verkeerde reinigingshulpmiddelen, zal dit de glans verminderen, maar het serviesgoed kan nog steeds zonder aarzeling worden gebruikt. Zwarte vlekken zijn vaak metaalschaafwonden van roestvrijstalen bestek, die gemakkelijk kunnen worden verwijderd met een milde schuurmelk of onze Riess-emaille-reiniger.
 
Correcte opslag
Bewaar geëmailleerde schalen - zoals glas - goed gedroogd. Vlekken veroorzaakt door kalkhoudend water kunnen gemakkelijk worden verwijderd met azijnwater.
 
INDUCTIEKOOKKUNST
De warmtegeleiding van Riess-emailware is extreem snel. Neem de volgende instructies in acht om oververhitting van gerechten en voedsel te voorkomen, waardoor zelfs zware pot- en pannenbodems kunnen kromtrekken.
  • Neem de gebruiksaanwijzing van het kooktoestel in acht met betrekking tot het vermogen van de schakeltrappen. Hier zijn enkele richtwaarden:
  • Kokend water bij 100 °C = 500 Watt - Frituren bij 180 °C = ca. 1.700 Watt
  • Verwarm nooit leeg kookgerei.
  • Zorg ervoor dat de diameter van de pot en de kookplaat zo dicht mogelijk bij elkaar liggen.
  • Begin altijd met een laag vermogen en verhoog geleidelijk aan tot het gewenste vermogen.
  • Gebruik NOOIT de Boost-functie (behalve voor grote hoeveelheden vloeistof (6 liter of meer))
  • Let altijd op het kookproces. De automatische uitschakeling van de temperatuursensoren reageert vaak niet snel genoeg als het voedsel te snel wordt opgewarmd.
  • Raak na het koken het glaskeramische oppervlak van de kookzone niet aan. Het kan erg heet zijn door de verwarmde bodem van de pot.

Milieu-informatie over Koekenpan van emaille - 26 cm

Duurzaam kenmerk Uitleg
CO2-neutraal De opname en uitstoot van CO2 zijn gelijk aan elkaar of allebei 0.
Plasticvrij Bevat geen (micro)plastics.

Riesspannen worden duurzaam geproduceerd.
Email is niets anders dan ijzer, dat gefuseerd is met silicaatglas bij 850°C. Het oppervlak is zeer glad en niet poreus. Dit houdt het voedsel schoon en met zuivere aroma's.
 
Een emaille pot is niet alleen de eerste keuze voor iedereen met een nikkelallergie, maar ook de groenste manier van koken... Alleen natuurlijke "minerale grondstoffen" zoals ijzer, kwarts, klei, veldspaat, borax, soda & potas en de kleinste hoeveelheden metaaloxiden worden gebruikt in de productie. Er zijn geen kunstmatige elementen, dus email is 100% recyclebaar in het schroot.
 
Het brandproces levert de prachtige heldere kleuren van het email op, evenals het harde, niet-poreuze, kras- en snijvaste oppervlak.




Andere uitvoeringen

- Momenteel uitverkocht -
49,90
 

44,90
 

Riess

De vele generaties van Riess hebben zich jarenlang ingezet voor kwaliteit en duurzaamheid. De energie die nodig is voor dit traditionele familiebedrijf, komt van drie eigen waterkrachtcentrales. Die kracht zorgt voor prachtige, eigenwijze emaillen pannen. De pannen zijn glad en geven geen stoffen af zodat het voedsel zuiver en puur van smaak blijft.

Riess
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen, producten met bedrukking of een speciaal project:



Beoordelingen van klanten, reacties, vragen en antwoorden

Goed


Ik ben blij met de aankoop van deze koekenpan! Het formaat (26 cm) is goed. Een maatje groter had ook gekund, maar dan is de pan waarschijnlijk ook wat zwaarder, wat ik niet zou willen. Je kunt in de pan prima groenten bakken en het daarna eventueel laten stoven. Pannenkoeken bakken lukt ook zonder aanbakken. Een gebakken ei blijft wel een beetje aan de bodem plakken. Na gebruik van de pan strooi ik er een beetje soda en heet water. Even laten weken en daarna giet je zonder moeite aangekoekte etensresten eruit. Het is een kleine moeite en ieder geval hoef ik nu geen pan meer te gebruiken met schadelijke stoffen. Het zou fijn zijn als er ook een bijpassende deksel verkrijgbaar zou zijn.

Anoniem

Koekenpan van emaille - 26 cm

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:



De prijs van de verf is afhankelijk van de gekozen kleur. Wanneer je een kleur selecteert wordt de prijs automatisch aangepast. Bij elke kleur staat de prijsgroep vermeld. Wanneer je op een kleur klikt, zie je direct de prijs.

Bekijk hier de prijzen per kleurgroep

Kies een kleur




Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit