Ovenschaal met handgrepen - emaille - 26 x 17 cm

Merk: Riess

Emaillen pannen roepen herinneringen op aan grootmoeders tijd. Ze worden nog steeds gemaakt en gebruikt in de huidige eigentijdse keukens. Een emaillen pan gaat een leven lang mee



Maak een keuze
Aantal

Gratis verzonden!

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Oostenrijk
Land van herkomst: Oostenrijk

Bekijk hier meer producten van het merk Riess
Riess logo
Artikelnummer: 9003064220255

Bekijk alles van Riess >
Bekijk meer: Bakbenodigdheden >

Je keuken een nog luxere uitstraling geven? Dat kan met de emaille setjes van Riess. De zachte maar eigenzinnige uitstraling van emaille is een must voor iedere mooie keuken. Met deze prachtige ovenschaal kan je op een fraaie manier je gerechten bereiden en presenteren.

Emaille is niets anders dan ijzer die met siliciumachtig glas is gefuseerd bij een temperatuur van 850 ° C. De fusering maakt het oppervlak zeer glad, goed hard en niet-poreus. Ook geeft het emaille zijn prachtige lichte kleuren zodat jouw keuken een unieke uitstraling krijgt. Ook wordt het materiaal kras- en snijbestendig en zijn metaaloxiden minimaal gebruikt. Op deze manier blijft je cake lekker puur van smaak.

Specificaties:
  • Materiaal: emaille
  • Handgemaakt
  • Zeer geschikt voor mensen met nikkelallergie
  • Grootte (cm): 26 x 17 cm
  • Kleur: zwart
  • Mag in vaatwasser
  • Geschikt voor gas, inductie, keramiek en uiteraard oven

Productspecificaties Ovenschaal met handgrepen - emaille - 26 x 17 cm - met handgreep - 26 cm

Artikelomschrijving Ovenschaal met handgrepen - emaille - 26 x 17 cm
Artikelnummer 9003064220255
Uitvoering met handgreep - 26 cm
Kleur Zwart
Materiaal Emaille
Soort pan Ovenschaal
Anti-aanbaklaag Emaille
Vaatwasserbestendig Ja
Type warmtebron Oven
Land van herkomst Oostenrijk

Waarom kiezen voor Riess? Wij hebben tien goede redenen voor je op een rijtje gezet:
  • CO2-neutraal
  • Voor Inductie en alle soorten kooktoestellen
  • Zeer krasbestendig
  • Gemakkelijk te reinigen en anti-bacterieel
  • Optimaal voor het gezondere en energiebesparende koken
  • Geurneutraal
  • Hittebestendig tot 450 ° C - maximale aanbevolen temperatuur bij 220 ° C
  • Langdurig indien goed behandeld
  • Verkrijgbaar in vele kleuren en ontwerpen
  • Recycleerbaar 

Tips voor het gebruik
  • Verwijder voor het eerste gebruik etiketten met bakolie.
  • Kies voor uw pannen een kookplaat met de juiste diameter om energieverlies te voorkomen.
  • Verhit emaillen pannen nooit zonder inhoud (water, olie, boter) en zorg ervoor dat de vloeistof nooit helemaal verdampt. Dit kan leiden tot oververhitting en schade aan uw pan. De aanbevolen maximale temperatuur voor koken en braden is 220 °C.
  • Kook met minder warmte dan anders. Email geleidt de warmte snel in bodem en wanden. Uw gerechten worden zacht gekookt, behouden de voedingstoffen en verbeteren van smaakervaring. Bovendien voorkomt u zodoende het risico van aanbranden, vermindert u het energieverbruik en verlengt u de houdbaarheid van de pannen.
  • Verlaag de temperatuur tijdig, het kookproces in acht nemend. Bij het koken met hete olie/bakvet is een risico van ontsteking aanwezig.
  • Laat geen kleine kinderen zonder toezicht in de buurt van fornuizen en hete pannen.
  • Pak handgrepen en deksels altijd met een droge doek vast. De kern is gemaakt van ijzer en verwarmd snel. De meeste van onze producten hebben handvatten en deksels van email en kunnen ook worden gebruikt in de oven.
  • Email is erg hard. De impact van harde voorwerpen op het grondvlak, harde stoten of krachtige tikken met metalen keukengerei tegen de rand kunnen echter leiden tot het barsten van het glasoppervlak.
  • Indien, ondanks alle zorg, de verflaag aan de buitenkant afbladdert dan is dat slechts visueel storend. U kunt uw gerechten nog steeds met het product bereiden. Wanneer het email aan de binnenkant afbladdert raden wij u aan om het product te vervangen omdat optimale hygiëne niet langer is gegarandeerd.
  •  
Het onderhoud
Het glasoppervlak van email remt niet alleen bacteriën, maar is ook zeer eenvoudig te reinigen. Riess pannen zijn geschikt voor de vaatwasser, op een licht glasprogramma geeft het beste resultaat. Toch raden wij u aan de pannen met de hand te wassen voor langdurige stralende glans.
 
Handmatige reiniging
Vul de pan met water terwijl deze nog warm is na het koken en legen. Na slechts een korte tijd, kunnen de zacht geworden etensresten moeiteloos worden verwijderd. Extreem vast op of verbrande etensresten kunnen worden gereinigd met kokend water en afwasmiddel. Vervolgens reinigen met de gladde kant van een spons of een zachte borstel.
 
Reiniging met de vaatwasser Verwijder etensresten of verbrand voedsel (zie ‘Handmatige reiniging’) en spoel de pan na met warm water voordat u uw pan in de vaatwasser plaatst. Gebruik het lichte glasprogramma van uw vaatwasser.
 
Schoonmaakproducten en hulpmiddelen
We raden u aan te reiniging met licht schuurmiddel en zachte sponzen of zachte borstels. Vermijd het gebruik van harde hulpmiddelen zoals staalborstels, staalwol, schuurmiddelen op basis van zand, en het sponzen met keramische deeltjes. Deze kunnen krassen achterlaten op het oppervlak. Wanneer het oppervlak krassen vertoont te wijten aan het gebruik van verkeerde schoonmaakmiddelen of hulpmiddelen, dan vermindert de glans van de pan. Echter kan de pan nog zonder problemen worden gebruikt. Zwarte vlekken of grijze strepen zijn vaak afkomstig van roestvrij stalen bestek en kan moeiteloos worden verwijderd met een mild schuurmiddel of het speciale email schoonmaakmiddel van Riess.
 
Correct opbergen
Bewaar emaillen pannen goed droog, net zoals glas. Water vlekken kunnen moeiteloos worden verwijderd met azijn water.
 
Tips voor Koken op Inductie

De warmte geleiding van Riess emaillen pannen is extreem snel. Gelieve rekening te houden met de volgende instructies, zodat het kookgerei en voedsel niet oververhit raken. Oververhitting kan zelfs de basis van een zware pot en pan vervormen.
 
Houd u aan de gebruikersinstructies van de kookplaat met betrekking tot het vermogen van de schakelstappen (Watt). 
Hierbij een aantal richtlijnen:
  • Kokend water bij 100 °C = 500 Watt
  • Het braden op 180 °C = ong. 1.700 Watt
  • Zorg ervoor dat de diameter van de pan en kookplaat zoveel mogelijk overeenkomen.
  • Begin altijd met een laag warmtevermogen en verhoog stap voor stap naar het gewenste vermogen.
  • Gebruik NOOIT de boost-functie (met uitzondering van grote hoeveelheden vloeistof vanaf 6 liter).
  • Houd het kookproces voortdurend in de gaten. De automatische uitschakeling door middel van de temperatuursensoren reageren vaak niet snel genoeg in het geval van oververhitting.
  • Raak het keramische oppervlakte van de kookplaat niet aan na het koken. Het kan zeer heet zijn als gevolg van de verwarmde panbodem.KOKEN OP INDUCTIE
  • De warmte geleiding van Riess emaillen pannen is extreem snel. Gelieve rekening te houden met de volgende instructies, zodat het kookgerei en voedsel niet oververhit raken. Oververhitting kan zelfs de basis van een zware pot en pan vervormen.
Houd u aan de gebruikersinstructies van de kookplaat met betrekking tot het vermogen van de schakelstappen (Watt). Hierbij een aantal richtlijnen:
  • Kokend water bij 100 °C = 500 Watt
  • Het braden op 180 °C = ong. 1.700 Watt
  • Zorg ervoor dat de diameter van de pan en kookplaat zoveel mogelijk overeenkomen.
  • Begin altijd met een laag warmtevermogen en verhoog stap voor stap naar het gewenste vermogen.
  • Gebruik NOOIT de boost-functie (met uitzondering van grote hoeveelheden vloeistof vanaf 6 liter).
  • Houd het kookproces voortdurend in de gaten. De automatische uitschakeling door middel van de temperatuursensoren reageren vaak niet snel genoeg in het geval van oververhitting.
  • Raak het keramische oppervlakte van de kookplaat niet aan na het koken. Het kan zeer heet zijn als gevolg van de verwarmde panbodem.

Milieu-informatie over Ovenschaal met handgrepen - emaille - 26 x 17 cm

Duurzaam kenmerk Uitleg
CO2-neutraal De opname en uitstoot van CO2 zijn gelijk aan elkaar of allebei 0.
Plasticvrij Bevat geen (micro)plastics.

Een porseleinen servies is niet alleen de eerste keuze voor iedereen met een nikkelallergie, maar ook de groenste manier van koken. Er wordt namelijk enkel gebruik gemaakt van exclusieve puur natuurlijke mineralen, zoals ijzer, kwarts, klei, veldspar, borax, soda en potas. Ter vervaardiging worden slechts kleine hoeveelheden metaaloxiden gebruikt. Er zijn geen kunstmatige elementen, wat betekent dat het porselein 100% recyclebaar is mits gescheiden ingeleverd bij schroot.




Andere uitvoeringen

Ovenschaal - emaille - 32 cm

Uitvoering: zonder handgreep - 32 cm
49,90
 

Ovenschaal met handgrepen - emaille - 33 cm

Uitvoering: met handgreep - 33 cm
59,90
 

Ovenschaal - 29 x 18 cm - Chocolade Pistache

Uitvoering: Met handgreep - 29 cm
57,90
 

Ovenschaal - 33 x 20 cm - Crème Pruim

Uitvoering: met handgreep - 33 cm
67,90
 

Riess

De vele generaties van Riess hebben zich jarenlang ingezet voor kwaliteit en duurzaamheid. De energie die nodig is voor dit traditionele familiebedrijf, komt van drie eigen waterkrachtcentrales. Die kracht zorgt voor prachtige, eigenwijze emaillen pannen. De pannen zijn glad en geven geen stoffen af zodat het voedsel zuiver en puur van smaak blijft.

Riess
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen, producten met bedrukking of een speciaal project:



Ovenschaal met handgrepen - emaille - 26 x 17 cm

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:



De prijs van de verf is afhankelijk van de gekozen kleur. Wanneer je een kleur selecteert wordt de prijs automatisch aangepast. Bij elke kleur staat de prijsgroep vermeld. Wanneer je op een kleur klikt, zie je direct de prijs.

Bekijk hier de prijzen per kleurgroep

Kies een kleur




Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit